Over Yolande

Yolande van de WaterYOLANDE VAN DE WATER

KYK! Dit ben ik!

Behalve de propedeuse aan kunstacademie Minerva in Groningen, die ik in 1994 heb behaald en div. cursussen, ben ik autodidact. Tekenen doe ik echter al mijn hele leven ; schoolschriften en schetsboeken vol! De basis van schilderen en tekenen heb ik al jong geleerd van mijn ouders en opa; linnen opspannen, perspectief tekenen, kleuren mengen, je compositie bepalen, maar bovenal:

GOED KIJKEN!  Anders en bewust kijken, alsof je iets voor de eerste keer ziet. Vandaar dus Atelier KYK! (Bovendien heb ik al mijn leven lang de 'afwijking'  graag en overal ogen op te tekenen.)

Inspiratie vind ik overal om mij heen, de natuur is een onuitputtelijke bron, ook een foto in een krant of tijdschrift, een film, creaties van een modeontwerper zoals Jan Taminiau, werk van een andere kunstenaar of materiaal op zich :textiel, papier...

Zelf iets creëren maakt mij heel gelukkig; dit gun ik iedereen en dat maakt dat ik mijn enthousiasme wil overbrengen op anderen.

Een jaar of 12  geleden ben ik gestart met het geven van creatieve workshops, kinderfeestjes, tekenles en schilderles. Ik heb veel geleerd in deze jaren en ik vind het een uitdaging ervoor te zorgen dat iedereen met een tevreden  gevoel  naar huis gaat…! anderen inspireren en het beste bij iemand naar boven halen is wat mij drijft!!

Groetjes Yolande van de Water

collage-2014-05-20 (7)

error: Content is protected !!